Nyhet | 2012-04-26 | 13:20

Uppsala bygger hållbara relationer


I Uppsala arrangeras årligen en mötesplats för näringsliv, organisationer, myndigheter, universitet och kyrkan. Mötesplatsen är välbesökt och erbjuder intressanta föreläsare och utställare.

Adrian Berg von Linde, Vattenfall

Den 25 april genomfördes årets ”Relationsdag”, där Vattenfall var en given deltagare. Cirka 1000 personer lyssnade på Adrian Berg von Linde, anläggningschef i Uppsala, som berättade om Vattenfalls arbete med hållbarhetsfrågor i Uppsala. Det blev en naturlig övergång till den välkände arkitekten Gert Wingårdh, som står bakom designen av Vattenfalls hus ”One Tonne Life”. Andra föreläsare under dagen var näringsminister Annie Lööf och Entreprenören Percy Nilsson.

Vattenfall passade samtidigt på att lansera ett ”showcase”, en webb-baserad interaktiv presentation som har tagits fram för att på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt visa Vattenfalls hållbara energilösningar.

Exempelkarta - UppsalaKlicka här för att se en förstoring av kartan (PDF 1,8 MB)

- Besökaren togs på en visuell upptäcktsfärd genom en animation av Uppsala där Vattenfalls olika projekt, produkter och tjänster med hållbara energilösningar zoomas in och beskrivs med text, bild och film. Ett fantastiskt sätt för oss att visa vår del av olika hållbara stadslösningar, och på så sätt ge en bredare bild av Vattenfall, säger Adrian Berg von Linde.