Nyhet | 2011-05-27 | 08:37

Välj rätt elbolag – spara tusenlappar

Bland 56 jämförda elbolag var Vattenfall en av dem som erbjöd bäst pris på ettårsavtal och rörligt avtal, enligt en undersökning av Villaägarnas Riksförbund.

Villaägarnas Riksförbund har listat de fem elbolag som erbjöd de bästa respektive sämsta villkoren för ettårsavtal. Bland 56 jämförda elhandelsbolag hade följande fem bäst fast pris på ett år: Edsbyns Elverk, Ingetextra.se, Vattenfall, Eksjö Energi och Norrtälje Energi.

- Det är ett viktigt mål för oss att ha bra priser till kunden och det här är ett bevis för det, säger Niclas Stålhandske, som arbetar med elförsäljning till Vattenfalls privatkunder.

Rapporten rankar även elbolag vad gäller rörligt elprisavtal. 74 bolag finns med i jämförelsen och Vattenfall finns med bland tio i topp.

Pengar att spara med rätt elbolag och elavtal

Med andra ord finns det pengar att spara, både genom att välja rätt elbolag och rätt elavtal. Enligt Villaägarnas jämförelse kunde en småhusägare med en årlig elkonsumtion på 20 000 kWh spara 4 240 kronor genom rätt val.

- Vilket elavtal man väljer, fast eller rörligt, beror på vilken trygghet man vill ha. Just nu rekommenderar vi vårt konkurrenskraftiga treårsavtal. Med ett fast elpris kan man känna sig trygg även om vintern blir kall och lång. De som har rörligt elpris hos oss kan vintersäkra sitt elpris, det vill säga gå över till ett fast elpris under den kalla perioden. Många av våra kunder sparade över 3 000 kronor på att vintersäkra elpriset i fjol, berättar Niclas Stålhandske.

Rapporten från Villaägarnas Riksförbund studerar vintern som definieras som 1 november 2010 till 31 mars 2011.
Läs hela rapporten:
villaagarna.se (nytt fönster)