Nyhet | 2012-06-01 | 15:10

Välkommen till Fallens Dag i Älvkarleby

Söndag den 17 juni är det åter dags för de mäktiga vattenmassorna att kasta sig utför fallen i Älvkarleby. Välkommen till Fallens Dag som bjuder på ett magnifikt skådespel, spännande upplevelser och nya kunskaper för hela familjen.

Den 17 juni firas Fallens dag i Älvkarleby kraftverk.Vattnet spelar huvudrollen i årets evenemang och slussportarna öppnas vid tre tillfällen under dagen. Det är hisnande att se hundratusentals liter vatten per sekund forsa ut ur magasinen och tumla nedför fallen.

Att el underlättar tillvaron vet vi alla. Den som vill veta hur det går till att omvandla vatten till el kan delta i en av Vattenfalls guidade visningar av Älvkarleby kraftverk. I en frågetävling kan besökarna testa sina energikunskaper och få veta varför Vattenfall är ett smart val av elleverantör.

Visning av nya Slussen

Slussportarna öppnas vid tre tillfällen under Fallens dag den 17 juni 2012 i Älvkarleby kraftverk. Ett nytt inslag för året är en guidad visning av nya Slussen i Stockholm. Vattenfall medverkar i konstruktionen och har en modell på plats i Älvkarleby. På så vis kan alla besökare få en bild av hur Slussen och Stockholm kommer att se ut i framtiden. Turen startar klockan 12:45.

Fallpåsläppen: klockan 12, 14 och 16.
Guidade rundvandringar i kraftverket: klockan 10:30, 12:30, 14:30 och 16:30.
Läs mer om programmet

Vattenfall är huvudsponsor till Fallens dag
Läs mer om vår sponsring