Nyhet | 2011-07-08 | 08:29

Välkommen till Fallens dagar i Trollhättan 15-17 juli

Den 15–17 juli är det dags för årets folkfest med underhållning för hela familjen. Missa inte fallpåsläppen, ett mäktigt skådespel när dammluckorna öppnas och vattnet forsar fram i den gamla strömfåran i Trollhättans fall- och slussområde.

Vattenfall finns som vanligt på plats på Hansenplatsen, i år med siktet inställt på framtidsprojekten E-mobility och One Tone Life samt på huvudsponsorskapet inom skidåkning.

Besökarna kan bland annat titta närmare på elbilar, modellerna är Volvo C30 Electric och Volvo V60 Plug-in Hybrid. V60:an kommer att säljas på marknaden redan under andra halvan av 2012. Vattenfall samarbetar med Volvo kring både kring elbilarna och klimatprojektet One Tonne Life, ett projekt som syftar till att minska koldioxidutsläppet från 7 ton till ett ton per person hos en familj i Hässelby utanför Stockholm. Familjen äter energisnålt, kör elbil och bor i ett mycket energivänligt hus. Deras koldioxidutsläpp mäts med hjälp av expertis från Chalmers Tekniska Högskola.

Även Vattenfalls huvudsponsorskap inom skidor finns på plats i sommarvärmen. Daniel Richardsson, en av stjärnorna i Sveriges längdåkningslandslag är på plats för att berätta hur uppladdningen ser ut inför nästa säsong. Han ska även springa löpartävlingen Kraftprovet och assistera vid skidsimulatorerna i tältet på Hansenplatsen.

Förutom dessa tre teman kan besökarna även gå på guidad visning i kraftstationen och tävla om fina priser i en tipspromenad. I tältet kan besökarna dessutom få smarta energispartips av våra experter inom energieffektivisering. I utställningen i Insikten (intill kraftstationen Olidan) finns även flera spännande modeller som visar hur de olika kraftslagen fungerar och ger energi.

– Vi vill få tillfälle att träffa kunder och allmänhet och samtidigt bidra med roliga aktiviteter för hela familjen, säger Helena Kortered som arbetar med sponsring på Vattenfall. Vi vet att våra kunder uppskattar att träffa oss och få möjlighet att ställa frågor direkt till oss som jobbar här.

Fallpåsläppen är klockan; 12, 14, 16, 18, 20 samt klockan 23 (med belysning).
Fallens dagar - hela programmet

Vattenfall är huvudsponsor till Fallens Dagar i Trollhättan. 
Mer om vår sponsring