Nyhet | 2008-08-21 | 10:20

Vattendagen 2008

Lördagen den 16 augusti gick Vattendagen av stapeln på Simstadion i Varberg. Efter en regnig och kall vecka överraskade vädret oss med en riktig varm och skön dag.

Vattengympa, vuxencrawl, simhopp, livräddning, luftmadrasslagkapp är bara några av de arrangemang som det fanns chans att delta i eller titta på. Någon absolut siffra för antalet besökare finns inte eftersom inträdet var gratis, men 330 personer fyllde i kunskapstesten i Ringhalstältet och troligen var besöksantalet det dubbla.

Vinnare – Tipstävlingen Ringhalstältet:
USB-minne:
Carolina Larsson Tvååker
Johan Kollberg Långås
Malin Scheller Träslövsläge
Nikki Jarhult Varberg
Tommy Börjesson Varberg

Priset skickades ut till vinnarna 2008-08-20

Värdar för arrangemanget var Ringhals och vår sponsortagare Varberg och Falkenberg Sim. Förhoppningen är att Vattendagen kommer att bli ett årligt evenemang och i så fall har ni som missade det i år chansen att delta nästa år.

Vattengympa

Vattengympan som leddes av Monica Börjesson var välbesökt.

Ringhalstältet

I Ringhalstältet kunde man fylla i kunskapstest och titta på OS på storbildsskärm. När det blev riktigt spännande på TV kunde man göra båda sakerna samtidigt.

Vuxencrawl

Många var intresserade av att delta i undervisningen i vuxencrawl. Förutsättningarna för att det ska bli några "Phelps" av vuxna elever finns kanske inte, men Christina Hörbeck lärde dem crawlingens grunder.

Vattenpolo

Fyra lag ställde upp i Vattenpolon, som vanns av laget Elit. Eftersom vattenpolo är en mer krävande sport än den ser ut att vara var det nog tur att varje match pågick i bara fem minuter. Jan Ladeborn som inledde första matchen med att göra fyra mål i rad, förklarar varför laget ändå inte gick till final såhär:
– Vi ville inte dränka eller skada barnen och klubbens elitsimmare, därför höll vi tillbaka.

Varsin flytväst vann laget Elit med spelarna Erik Ivarsson, Filip Ladeborn, Isak Ladeborn och Jonas Jonson – vinnare i vattenpoloturneringen.

Mer bilder från Vattendagen