Nyhet | 2012-03-29 | 10:45

Vattenfall Alpine Challenge i Åre

Vattenfall är titelsponsor till parallellslalomtävlingen ”Vattenfall Alpine Challenge” i Åre. Tävlingen är ett samarbete mellan Vattenfall och skidåkaren Jon Olsson. Förra året blev tävlingen en publiksuccé och den 6-7 april är det dags för nya kvällsshower. Missa inte att vara med när de allra största internationella alpina stjärnorna gör upp i Åre.

Jon Olsson.På Vattenfall Alpine Challenge i Åre den 6 – 7 april blir det fullt ös i backarna när de allra bästa alpina manliga skidåkarna tävlar i parallellslalom. Tävlingarna sker på påskaftonskvällen och blev förra året väldigt uppskattade av publik och tävlande. Tävlingsarenan för Vattenfall Alpine Challenge ligger precis intill arenan för Jon Olsson Invitational, en spektakulär internationell tävling i freestyle. Det ger publiken en unik möjlighet att på nära håll kunna följa alla stjärnorna i freestyle och alpint samtidigt när de göra sina åk och avslutar i samma målområde.

Välkommen till Vattenfalls tält i målområdet

Tävlingen är ett samarbete mellan Vattenfall och skidåkaren Jon Olsson. Det blir inte bara kvällsshow i backarna. I målområdet har Vattenfall sitt tält där alla är välkomna. Vi bjuder på olika aktiviteter och laddar energi med varm saft och energy bar. Testa din energi i någon av våra skidsimulatorer och missa inte frågesporten där du kan vinna ett helt års elförbrukning värd 25 000 kronor.  Med vår populära gratisapp ”King of the Slope” kan du se hur många fallhöjdsmeter du åker och utmana dina vänner i backen.

Energi för vintersport höjer upplevelsen

Vattenfall Alpine Challenge är bara ett exempel på vårt koncept ”Energi för vintersport”. Vattenfall har sponsrat Svenska Skidförbundet sedan 1994 och titelsponsorer till Vattenfall Alpine Challenge från och med 2011. Våra samarbeten gör det möjligt att förbättra skidupplevelsen för alla runt om i Europa som älskar vintersport.

Nu laddar vi för tävlingarna under påsken i Åre, en riktig fest för alla åldrar.

Välkomna!

Läs mer om Vattenfall Alpine Challenge
Läs mer om vårt samarbete med Internationella Skidförbundet