Nyhet | 2009-10-21 | 15:00

Vattenfall etablerar konsultverksamhet i Norge

Idag öppnar svenska energikoncernen Vattenfall kontor i Norge när de inviger Vattenfall Power Consultants lokaler i Lysaker. Etableringen sker mot bakgrund av en kraftigt ökad efterfrågan av konsulttjänster från energi- och kraftindustrin, särskilt inom områdena vattenkraft och kraftdistribution.

– Norge är en snabbt växande marknad för oss, säger Christopher Eckerberg, chef för Vattenfallkoncernens konsultverksamhet. Med den efterfrågan på våra tjänster som vi möter är det ett naturligt steg att vi etablerar oss på den norska marknaden och kommer närmare våra kunder.

Vattenfall Power Consultant har ett brett utbud av konsulttjänster inom teknik, miljö och management för energi- och kraftindustrin. Bolagets ambition är att bli Europas ledande energikonsultföretag. I Norge kommer fokus inledningsvis framförallt att ligga på vattenkraft och kraftdistribution. Men även kraft och värme, vindkraft, civil engineering och management kommer att finnas på plats.

– Vi är redan sex medarbetare i Oslo och räknar med att vara minst tio konsulter till våren. De närmaste fem åren planerar vi att växa med omkring tio konsulter per år och med att öppna ytterligare ett kontor i Norge, säger Christopher Eckerberg.

För vidare information, kontakta:
Erik von Hofsten, presschef Vattenfall Norden,
telefon 070 559 54 84
Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10.