Nyhet | 2010-10-22 | 16:12

Vattenfall etta i energibranschen

Vattenfall är den mest attraktiva arbetsgivaren i energibranschen i Sverige i år. Drygt 9 000 yngre akademiker placerade Vattenfall i topp när Karriärbarometern lät dem ranka företag.

Tina Almqvist och Robert Käck, båda arbetar med Employer Branding & Studentrelationer på Vattenfall

Universum genomför sedan 2002 årligen Karriärbarometern där företaget låter så kallade young professionals – akademiker under 40 år med ett till åtta år arbetslivserfarenhet – svara på frågor om karriärförväntningar och arbetsgivarpreferenser.

Undersökningen visar att Vattenfall är den mest attraktiva arbetsgivaren i energibranschen. Dessutom placerar sig företaget mycket högt på listan i sällskap med Ikea, Google och ÅF när akademiker med teknikutbildningar fick ranka de populäraste företagen.
– Vi är bäst i branschen och det är där vi ska ligga. Vi ska vara en attraktiv arbetsgivare, förklarar Robert Käck som ansvarar för employer branding inom Vattenfall Norden.

Trots hårdare konkurrens bland arbetsgivare står Vattenfall och företagets varumärke fortfarande starkt bland young professionals.
– Konjunkturen har vänt och många företag har börjat jobba mycket nu med employer branding så det gäller för Vattenfall att inte halka efter, menar Robert Käck.

Han menar att den senaste Karriärbarometern gav ett mycket gott besked.
– Vi ligger på tio i topp listan och är branschbäst, det är fortfarande väldigt bra.
Den goda placeringen på rankingen beror till mångt och mycket på alla Vattenfallanställda som ställer upp som ambassadörer på mässor och andra arrangemang.
– Vi är tacksamma för att affärsenheterna hjälper till att lyfta allt det goda med Vattenfall, säger Robert Käck.

Mer om Unga Akademiker
Mer information om vår studentverksamhet