Nyhet | 2009-11-11 | 13:51

Vattenfall klättrar i Karriärbarometern

Karriärbarometern mäter vad målgruppen unga yrkesverksamma akademiker har för preferenser och syn på arbete, karriär och framtid, samt vilka företag de ser som ideala arbetsgivare. Undersökningsföretaget Universum genomför Karriärbarometern varje år och aldrig tidigare har Vattenfall placerat sig lika högt som i år. Karriärbarometern är uppdelad i fem yrkeskategorier. Vattenfall placerar sig särskilt högt inom två kategorier. Inom teknik är Vattenfall rankad som fjärde populäraste företag efter Ikea, Ångpanneföreningen och ABB. Bland högskoleingenjörer är Vattenfall tredje populärast.  På Universum Awards 15 oktober tilldelades Vattenfall pris för att företaget hamnar högst inom sin egen bransch (energi). På galan omnämndes också Vattenfall som ”Årets raket” - ett av de företag som klättrat mest i Karriärbarometern jämfört med föregående år. Glädjande resultat
Robert Käck
Robert Käck
– Resultatet är glädjande eftersom unga yrkesverksamma akademiker är en av våra mest attraktiva målgrupper, och de är dessutom både svåra att nå och att attrahera. Vi tror att det goda resultatet delvis beror på vårt långsiktiga arbete mot studenter som sedan blir yrkesverksamma. Vi genomför också riktade aktiviteter mot den här målgruppen som exempelvis riktad annonsering samt olika kanaler för att etablera personliga möten, säger Robert Käck, som ansvarar för studentrelationer inom Vattenfall Norden.
Karriärbarometern ska inte blandas ihop med Företagsbarometern som mäter var Sveriges högskolestudenter helst vill arbeta efter examen. Vattenfall gjorde tidigare i år också sitt bästa resultat någonsin i Företagsbarometern och klättrade i rankingen i fyra av fem kategorier.