Nyhet | 2012-12-12 | 09:30

Vattenfall och Svenska skidförbundet ger snöglädje för alla barn

Alla på snö är ett projekt som ska ge snöglädje till Sveriges fjärdeklassare med hjälp av snöaktiviteter på skoltid. Vattenfall sponsrar projektet, som drivs av Svenska skidförbundet.

 

Under 2013 landar Alla på snö på ett flertal destinationer runt om i Sverige och projektet är en långsiktig, rikstäckande, satsning.

 

- Vi vill genom Alla på snö hitta snöglädje som kan skapa ett fortsatt intresse för snösport vilket leder till livskvalitet och folkhälsa. Tanken är ett årligt inslag för alla fjärdeklassare under skoltid, som ett simborgarmärke fast på snö”, säger Charlotta Bürger Bäckström, grenövergripande projektledare för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

 

Vintern 2012 fick drygt 8 000 barn i 10-årsåldern möjlighet att under skoltid upptäcka glädjen med att åka skidor och leka i snön genom Alla på snö. Satsningen handlar om att göra snölek och snöupplevelser till en självklar rättighet och möjlighet för alla barn i Sverige – oavsett bakgrund och förutsättningar.

 

– Som mångårig sponsor till Svenska Skidförbundet gillar vi projektet Alla på snö eftersom det uppmuntrar fler barn att ha det roligt i snön och pröva på skidåkning. Satsningen kan leda både till ökad hälsa och fler framtida skid- och snowboardstjärnor, säger Annika Bränning sponsorchef vid Vattenfall.

 

Målet för 2013 är redan uppnått och under året kommer Alla på snö att genomföras på fjorton platser runt om i landet.

 

Inom Alla på snö ryms även World Snow Day som äger rum den 20 januari och arrangeras i samarbete med FIS, Internationella Skidförbundet. Då erbjuds gratis snöaktiviteter i Hammarbybacken i Stockholm, Flottsbro i Huddinge, Bolleberget i Bollnäs, Åsbacken i Örnsköldsvik och Bräntberget i Umeå.