Nyhet | 2009-06-23 | 12:50

Vattenfall samarbetspartner när McDonald’s laddar elbilar

McDonald’s presenterade idag sin satsning för att erbjuda laddning av elbilar till sina kunder. Först ut är restaurangen i Lindvreten i Skärholmen söder om Stockholm, där en laddstation nu installerats. Vattenfall deltar i projektet med rådgivning kring laddinfrastruktur och laddning och levererar dessutom den förnybara el som kommer att finnas i laddstolparna.

– Vår vision är att erbjuda alla elbilsburna gäster möjlighet att kompletteringsladda bilen på McDonald’s. Den första laddstolpen är ett pilotprojekt där Vattenfall levererar förnybar el till McDonald's, det känns roligt att tillsammans arbeta för omställningen mot ett grönare färdsätt till restaurangerna, säger Petra Dahlman, CSR- och hållbarhetsansvarig på McDonald’s.

En ny undersökning* bekräftar att intresset för elbilar växer hos allmänheten. Tre av fyra svenskar är intresserade av att köpa en elbil och ännu fler är intresserade av en laddhybrid. Hos McDonald’s har man beslutat att om pilotprojektet i Lindvreten faller väl ut så kan fler laddstationer på andra restauranger bli aktuella.

– Det känns väldigt positivt att McDonald’s nu erbjuder sina kunder i Lindvreten ett enkelt sätt att ladda bilen med el från vatten och vind, säger Anna Borg, chef Försäljning Vattenfall Norden. Självklart betyder det mycket för en ökad användning av el i bilar när ett företag som McDonald’s, med en så bred och stor kundkrets, bidrar till fler möjliga platser för laddning.

Vid invigningen som ägde rum vid McDonald’s restaurang Lindvreten närvarade Ulla Hamilton, Stockholms miljö- och trafikborgarråd. Övriga samarbetspartners i projektet är branschorganisationen Elforsk, TallyKey, Eldon och Elfir.

*Undersökningen från Kairos Future och Elforsk är tillgänglig via Elforsk

För mer information, kontakta:

Caroline Rylander, pressekreterare Vattenfall Norden, telefon: 073-079 99 54