Nyhet | 2012-11-20 | 16:20

Vattenfall sätter Allt ljus på Uppsala

För tredje året i rad deltog Vattenfall i ljusfestivalen Allt ljus på Uppsala som arrangeras av Uppsala kommun tillsammans med Uppsala City. Som värd för invigningen, träffade Vattenfall många nöjda och intresserade kunder. Det verkar som Vattenfall har lyckats vända den tidigare negativa bilden av företaget som funnits i Uppsala.

Allt ljus på Uppsala

- Mycket arbete har lagts ned i konkreta samarbetsprojekt både med kommunen och företag, och för att förbättra dialogen med invånarna. Dessutom kommer vi ut starkare som ett samlat Vattenfall när vi som här, visar upp oss över BU-gränserna. Många ville samtala och hade konkreta frågor om el och värme, men även om hur vi samarbetar med Uppsala kommun och har en gemensam plan mot en hållbar stad, kommenterar Anne Ahlerup, ansvarig Projektledare Kommunikation för Uppsala City Partnership.

Ett stort antal företag och samarbetspartners vill visa sin fina stad i ett nytt ljus. Längs en promenadslinga i centrala Uppsala har platser ljussatts med stor fantasi och kreativitet. Förhoppningen är att många ska passa på att trotsa höstmörkret och gå ut på promenad och upptäcka Uppsala i nytt ljus. Syftet är att lysa upp lite extra under en mörk årstid och skapa trygghet samt att bjuda på upplevelser, glädje, överraskningar och hälsosamma promenader.

Allt ljus på Uppsala

Som värd på invigningsdagen den 2 november, var Vattenfall med Uppsala City Partnership och Värme i Uppsala på plats på Stora torget för att träffa allmänheten och speciellt inbjudna fjärrvärmekunder. Vattenfall vill visa att vi är ett ansvarstagande och miljömedvetet företag och att vi tillsammans med Uppsala kommun och företag som har energieffektiviseringsfrågor högt på sin agenda, är med och utvecklar ett hållbart Uppsala.

I tältet pågick spännande aktiviteter vilket även inkluderade vårt engagemang i nationella olympiska kommittén, NOC. Vattenfalls unga talang, Uppsalabon och lerduveskytten Therese Lindqvist, var på plats och berättade om sin inte helt kända sportgren. Vattenfall Värme Uppsala bjöd också in drygt 7000 villakunder till sitt årliga dialogmöte – REKO. Av de 15 utvalda objekten ansvarar Vattenfall för ljussättning av Islandsfallet.

- Eftersom Vattenfall är en stor aktör i Uppsala är det viktigt att vi är också är med vid en sådan här stor och viktig händelse. Det blir en chans till dialog. Och det var ett fantastiskt positivt intresse, och fullt i vårt tält från morgon till kväll, säger Maria Engström, Projektledare Event.

Mer information

Allt ljus på Uppsala (nytt fönster)