Nyhet | 2007-09-17 | 10:30

Vattenfall sponsrade SM-fotboll för funktionshindrade

Svenska mästerskapen i fotboll för funktionshindrade spelades i Kungsbacka den 7-8 september. Tusen spelare från hela landet gjorde upp om SM-gulden i sex olika divisioner. Arrangörer var Kungsbacka IF, sektionen Nybygget, i samarbete med Vattenfall och Kungsbacka kommun.

Jubel vid invigningen av SM i fotboll för funktionshindrade, där Vattenfall var huvudsponsor.

- Entusiasmen och engagemanget som finns här bland spelare och ledare kan mätas mot vilket allsvenskt lag som helst, sa Kungsbackas kommunalråd, Åke Eliasson, i sitt invigningstal. När han avslutade med att påminna spelarna om att det viktigaste var att alla skulle ha kul och att det skulle bli disco på kvällen, visste jublet inga gränser.

Och kul hade man verkligen. Atmosfären på planen och mellan spelarna var så olik den man brukar känna på mästerskap och fotbollscuper. Istället för ojust spel, svordomar och spottloskor fanns en oerhörd värme och gemenskap. Känslor, såväl glädje som besvikelse, visades öppet och gjorde man mål sprang man ut från planen och lyfte upp bästa kompisen som tittade på. Hade man tur fick man lyfta kompisen ett flertal gånger.

Varbergs HI mottar silvermedaljerna av Stefan Selakovic och Klas Pihlquist.

Varbergs HI tar emot silvermedaljerna av Stefan Selakovic och Klas Pihlquist.

Efter gruppspels- och finalmatcher var det dags för prisutdelning till vinnande lag. När IFK Göteborgs anfallare Stefan Selakovic presenterades visade publiken sin enorma uppskattning med varma applåder och hejarop. Det bör också tilläggas att när Ringhals säkerhetschef, Klas Philquist som också var prisutdelare, presenterades var applåderna och hejaropen minst lika entusiastiska.

Hoppbollarna var populära i Vattenfalls sponsortält.

Hoppbollarna var populära i Vattenfalls sponsortält.

I Vattenfalls sponsortält på spelområdet fick besökarna pröva på energicyklar och hoppbollar. Det bjöds på information om Vattenfall, Ringhals och kärnkraft, vilket kom till väl till pass för att lösa uppgifterna i vår frågetävling om energi.

Vinnare i frågetävling

Tomas Andersson, Kungsbacka
Martin Anderson, Kullavik
Abdallah Rizl, Göteborg
Karin Larsson, Stockholm
Erik Lidgren, Härnösand
Fatic Jasenko, Göteborg
Anna Tegnér, Kungsbacka
Wictor Wallin, Lindome
Amanda Jansson, Göteborg
Sven Hallgren, Kungsbacka

Stort grattis till vinnarna, som har pris att vänta med posten.

Mer om SM i fotboll för funktionshindrade