Nyhet | 2012-03-12 | 13:20

Vattenfall utnämnd till ”Årets raket”

Studentnätverket Nova 100 har utsett Vattenfall till ”Årets raket” på listan över de attraktivaste arbetsgivarna, Novabarometern. Vattenfall har klättrat till sextonde plats när de mest populära företagen rankas av 900 studenter från nätverket.

Studenter på café

– Det är väldigt roligt och vi är otroligt stolta. Vårt mål är att vara en av de attraktivaste arbetsgivarna för målgruppen. Placeringen visar att vi satsar på rätt saker och att studenterna uppmärksammar vårt budskap. Ett stort tack till alla som hjälper oss i vårt arbete, säger Hanna Welander, studentansvarig för Vattenfall i Sverige.

Uppåt med 44 platser

Vattenfall klättrade hela 44 platser i barometern när de 900 studenterna från topptalangnätverket Nova 100 fick namnge sina fem favoritföretag. Vattenfall blev företaget som avancerat flest placeringar jämfört med föregående år. Undersökningen skedde i januari 2012.

– Vi har tidigare i Nova-nätverket fokuserat på unga yrkesverksamma men under det senaste året har vi åter tagit grepp om studenterna och det har gett resultat. Det visar hur viktigt det är att vi är ute och möter målgruppen, säger Hanna Welander.

Nätverket Nova 100 består av framstående studenter med olika studiebakgrund, bland annat ekonomi, teknik och juridik från högskolor och universitet runt om i Sverige.