Nyhet | 2012-08-20 | 09:56

Vattenfalls huvudkontor flyttar

Den 1 september flyttar Vattenfall in i en av Sveriges mest energieffektiva kontorsbyggnader i Arenastaden, Solna. I de toppmoderna lokalerna samlas företagets drygt 2 000 anställda i Stockholmsområdet, som hittills har arbetat på tre olika kontor.

Vattenfalls nya huvudkontor ligger strax norr om Stockholm och består av fyra sammanlänkade hus som är 8–14 våningar höga. Miljökraven har spelat stor roll för utformningen, eftersom klimatfrågan är central i Vattenfalls verksamhet. Den nya kontorsbyggnaden kommer att ha lägre energianvändning än vad EU:s energiklassning ”GreenBuilding” kräver, bland annat genom värme och el från sol- och vindkraft. Kontoret ska klassas enligt högsta betyg, A, i Bygga-bo-dialogen som är ett samarbete mellan företag, kommuner och regeringen för att få en utveckling mot en hållbar bygg- och fastighetssektor i Sverige.

Kontorshuset är granne med Friends Arena och köpcentret Mall of Scandinavia som invigs 2015. De cirka 2.000 anställda som flyttar till Arenastaden har tidigare haft kontor på tre olika ställen: Sturegatan, Råcksta och Sundbyberg. Huvudkontorets nya adress är Evenemangsgatan 13, 169 56 Solna.