Nyhet | 2011-05-26 | 11:19

Växthusgasen i botten

Onsdag 1 juni gör meteorologen Pär Holmgren och artisten Staffan Lindberg ett stopp i Uppsala under sin 190 mil långa elmopedturné genom Sverige. Pär och Staffan stannar till och genomför sin klimatshow på Uppsala Konsert och Kongress innan resan går vidare mot Haparanda.

Det kommer också vara en minimässa inomhus och en utställning utomhus där du bland annat kan provköra elmopeder. Vattenfall kommer att finnas på plats med en modell av One Tonne Life huset och ute kommer vi ha en Volvo elhybridbil med laddstation.  

– Med en blandning av humor, musik och klokskap vill vi inspirera till handling för ett coolare klot, säger Pär Holmgren. Gästartister är Tina Ahlin, Jacke Sjödin och Erik Lidholm. De två senare är bland annat kända från succéföreställningen Fyra lyckliga män. Där var även Lasse Eriksson med, som hastigt avled i mars i år. Lasse Eriksson var grundaren av den första elmopedturnén 2009.  

– För att jordens klimat inte ska skena iväg måste vi dra ned utsläppen under noll. Helt enkelt börja samla in koldioxid och därmed försvaga växthuseffekten. Vi visar olika sätt att bli nollutsläppare, säger Staffan Lindberg.  

Årets turné är den tredje i ordningen och har stöd av energimyndigheten. Aktiviteten den 1 juni är gratis och öppen för alla. Välkomna till en intressant eftermiddag och kväll!    

Mer information

Mer information om elmopedturnén (nytt fönster)