Nyhet | 2008-09-19 | 12:00

Vi behöver dig!

Det var budskapet när västsvenska företag träffade 8000 gymnasister på Scandinavium i Göteborg under inspirationsdagen ”Välkommen till vår värld”. Enbart på Ringhals behöver 700 nya medarbetare anställas inom tio år.

Tillsammans med företag som Volvo, SKF och Stena Line fick eleverna en bild av vilka stora möjligheter som finns i näringslivet efter gymnasiet. Unga medarbetare berättade om sina utbildningsval och sin vardag i arbetslivet. Christoffer Boholm, brandingenjör på Ringhals, var en av dem.

– Att vara brandman på Ringhals handlar om att jobba förebyggande. Vi satsar mycket på säkerhet, berättade Christoffer.

Via sms kunde eleverna ställa frågor till företagens representanter. Frågorna handlade mycket om möjligheten av jobba utomlands och vad som krävs av en i arbetslivet. Christoffer fick frågan om han tyckte utbildningen var tuff.

– Man behöver inte vara elitidrottare för att bli brandman. Det är viktigare att ha de mjuka delarna, att kunna möta människor som har hamnat i en livskris, svarade Christoffer.

Framtiden ljusare än någonsin

En utblick i världen visar att allt fler länder räknas som demokratier och att välfärden ökar. Och det har aldrig varit så få väpnade konflikter i världen som idag.

– Och när folk inte krigar med varandra, då gör vi istället affärer och bidrar till tillväxten, sa Anders Källström, vd för Västsvenska Industri- och Handelskammaren som arrangerade .
Ett positivt budskap till alla de elever som återgick till skolbänken efter inspirationsdagen.

Christoffer Boholm svarade på sms-frågor.

Christoffer Boholm från Ringhals blev intervjuad av Anders Källström och svarade på elevernas sms-frågor.

Många besökte Ringhals monter.

I pausen var det hektiskt i Ringhals monter. Godis, ficklampor och broschyrer hade en svischade åtgång!

Dansgruppen JEERK

Coola killar i blåställ från dansgruppen JEERK steppade på scen. Så kul är det att jobba i industrin!

Amanda Jenssen uppträdde.

Amanda Jenssen, känd från tv-programmet Idol, sjöng i skenet av Vattenfalls ficklampor som var en populär present under dagen.

Läs mer

Om Ringhals på Västsvenska Industri- och Handelskammarens webbplats (nytt fönster)
Vill du jobba på Ringhals?
Student