Nyhet | 2012-03-23 | 09:00

Vi släcker för en ljusare framtid

Vattenfall Heat Värme kommer även i år att delta i Earth Hour. En manifestation för klimatet som startades 2007 av Australiska WWF, för att få politiker och andra beslutsfattare att bli uppmärksamma på klimatfrågan.

På lördag 31 mars kl. 20.30 så är det dags igen att släcka belysningen under en timme. Lokalt visar Vattenfall Värme sitt engagemang genom att;

2012:
• På våra anläggningar i Jordbro, Gustavsberg, Kalix, Haparanda, Vänersborg, Motala och Nyköping, släcker vi ned kontor, ytterbelysning och pannhallar i sådan omfattning att det inte påverkar pågående verksamhet.
• I kraftvärmeverket i Uppsala släcker vi ned block 5 samt delar av gatubelysningen vid fastigheten på Bolandsgatan 13.

Evenemanget har vuxit år för år.

- 2008: 50 miljoner människor i 35 länder vara engagerade.
 
- 2009: Earth Hour uppmärksammades i 88 länder och i fler än 4000 städer. I Sverige deltog mer än hälften av alla samhällen på något sätt, exempelvis i processioner med facklor, klimattal och akustiska konserter.

- 2010: Manifestet växte till att omfatta 128 länder.

- 2010: 70 procent av de svenska samhällena deltog, bland dem Stockholm, Göteborg och Malmö. Hundratals Earth Hour-events arrangerades. Enligt SIFO så deltog varannan svensk. Vattenfall Värme i Uppsala släckte ned utomhusbelysningen på block 5, avfallsförbränningsanläggningen. Även på Vattenfalls huvudkontor släcktes belysningen.

- 2011: Nytt globalt rekord: 135 länder och 5 000 städer deltog i Earth Hour och varannan svensk släckte ljuset. Vattenfall Värme deltog genom att samtliga anläggningar lokalt släckte ned delar av verksamhetens belysning. I Uppsala släckte man även ned utomhusbelysningen på block 5, avfallsförbränningsanläggningen. Även på Vattenfalls huvudkontor släcktes belysningen.

Att släcka belysningen under denna tid är en världsomspännande signal och viktig symbolisk handling för att visa att vi tar klimatfrågan och den globala uppvärmningen på allvar. Det är också ett bidrag till i vårt arbete för ett hållbart samhälle.