Nyhet | 2012-03-28 | 14:55

Vi släcker under Earth Hour

Världens största klimatmanifestation, Earth Hour, äger rum lördagen den 31 mars mellan 20.30 och 21.30. Vattenfall deltar för att markera sitt stöd för initiativet.

Under Earth Hour kommer företag, organisationer, städer och individer runt om i världen släcka att ner sin belysning i en kollektiv manifestation för att skicka ett budskap till beslutsfattare att tänka på klimatet.

Earth hour-logotypen

Vattenfall kommer att släcka belysningen vid ett antal kontor och kraftverk, givetvis med hänsyn bibehållen säkerhet. Dessa kontor och anläggningar deltar i manifestationen:

Tyskland
Kontoren i Hamburg, Berlin Chausseestrasse, Berlin Puschkinallee och Cottbus.

Nederländerna
Kraftverk och kontor i Almere, Leiden, Rotterdam, Leeuwarden, Schiphol-Rijk, Arnheim Rijnpoort, Arnhem Westervoortsdeijk, Centrale Hemweg, Purmerend, Buggenum, Utrecht. Amsterdam, Magnum och Velsen är delvis involverade.

Sverige
Kraftverk och kontor i Jordbro, Gustavsberg, Kalix, Haparanda, Vänersborg, Motala, Nyköping, Luleå, Notviken, Vuollerim, Umeå, Storuman, Tärnaby, Uppsala, Sundsvall, Trollhättan, Videbergsborg (Ringhals), Göteborg, Stockholm (Råcksta samt huvudkontoret).

Vattenfall anser att det är en viktig symbolhandling att släcka ljuset under en timme. Det handlar om att öka medvetenheten om klimatfrågan och Vattenfall stödjer detta i linje med vårt arbete för ett hållbart energisystem.

Bakgrund

WWF i Australien initierade manifestationen Earth Hour 2007, som en signal till beslutsfattare att ta klimatfrågan på allvar. Evenemanget har vuxit från 35 deltagande länder under 2008 till 135 länder 2011. Earth Hour 2012 infaller på lördag 31 mars, mellan klockan 20.30 och 21.30 svensk tid.

Mer om Earth Hour (engelska, nytt fönster)