Pressmeddelande | 2014-11-05 | 13:38

Energisparhjälpen genererar 500 000 till Rädda Barnen

Nu lanserar Vattenfall, som en del av sin höstkampanj, Energisparhjälpen med målet att genom sänkt energiförbrukning i hushållen hjälpa Vattenfall att skänka pengar till Rädda Barnen till förmån för ebola-bekämpningen i Västafrika.

Energisparhjälpen kretsar kring sju energispartips som Vattenfalls energiexperter har valt ut som smarta besparingsåtgärder.

Energiexperterna kommer under två veckor att turnera runt på fyra platser i landet, starten skedde i Göteborg den 30 oktober och därefter Uppsala 7/11, Helsingborg 9/11 och Eskilstuna 14/11. Syftet är att träffa kunder och allmänhet, ge goda råd och visa på smarta besparingsåtgärder i hushållet. Besparingsåtgärden registreras på Vattenfalls kampanjsida för Energisparhjälpen och på så sätt bidrar med att Vattenfall skänker pengar till Rädda Barnen för katastrofhjälp rörande ebola-bekämpningen i Västafrika.

- Vi har märkt ett stort intresse för experthjälp i energifrågan, men samtidigt behöver folk en knuff för att komma igång. Ju fler som sparar, desto energismartare blir vi i Sverige. En win-win-situation, säger Cecilia Björklund, projektledare på Vattenfall.

För varje energisparåtgärd en person genomför skänker Vattenfall 100 kronor till Rädda Barnen.
- Vårt mål är att Energisparhjälpen ska bidra med 500 000 kronor, tack vare svenska folkets vilja att spara energi, avslutar Mats Hökdahl, Digital Campaign Manager på Vattenfall.

För mer information om kampanjen Energisparhjälpen: www.vattenfall.se/energisparhjalpen

För mer information, vänligen kontakta:
Lars-Åke Linander, pressekreterare, mobil: 070-982 67 69

Från Vattenfalls pressavdelning, telefon: 08 739 50 10, e-post: press@vattenfall.com
Facebook: facebook.com/vattenfallpressrum
Twitter: twitter.com/Vattenfall_Se