Pressmeddelande | 2014-09-26 | 10:21

Vattenfall storsatsar i Luleå

Vattenfall får nya kontorslokaler på Porsön i Luleå. Beskedet innebär en fortsatt satsning på Luleå som huvudort för omkring 300 anställda de närmaste 15 åren.

Vattenfalls styrelse har beslutat att gå vidare med slutförhandlingar kring ett nytt kontor i Luleå Science Park. Vattenfall investerar då för 15 år framåt i Luleå.
-Med den nya satsningen så kommer Vattenfall att finnas nära framtidens medarbetare, forskning i världsklass vid universitet och naturligtvis några av våra viktigaste kunder. Det ger oss en bra plattform att utveckla både nuvarande verksamhet och framtida nya affärsområden, säger Christer Ljunggren, chef för Vattenfall Vattenkraft.

Vattenfalls kontor i Luleå rymmer de flesta av Vattenfalls verksamhetsområden bland annat Vattenkraft, Eldistribution, Vindkraft, Värme, Services och Sales (Försäljning).- Főr Luleå är tillgången till elenergi central för vår industri och de nya datacenter som etableras. Vattenfall är en stor och viktig aktör i detta sammanhang för Luleå och Norrbotten. Med Vattenfalls nya kontor fortsätter nu bygget av ett starkt energicentrum i anslutning till Luleå tekniska universitet och Luleå Science Park, säger Yvonne Ståhlnacke, kommunalråd i Luleå.

Det nya kontoret kommer att bli modernt inrett med bland annat öppet kontorslandskap.

Vattenfall förhandlar för närvarande med flera fastighetsaktörer och avtal kommer att skrivas under oktober 2014.

För mer information, vänligen kontakta:
Christer Ljunggren, chef Vattenfall Vattenkraft AB, 070-666 93 80
Peter Stedt, pressekreterare Vattenfall AB, 070-597 73 38

Från Vattenfalls pressavdelning, telefon: 08 739 50 10, e-post: press@vattenfall.com
Facebook: facebook.com/vattenfallpressrum
Twitter: twitter.com/Vattenfall_Se