Pressmeddelande | 2014-10-01 | 08:30

Vattenfall tecknar vindkraftkontrakt med Gamesa

Det blir det spanska bolaget Gamesa som kommer att leverera de 18 vindkraftverken till Höge Väg vindkraftpark i Kristianstad i Skåne. Totalt är kontraktet värt 312 miljoner kronor.

Den spanska vindkrafttillverkaren Gamesa får förtroendet att leverera turbiner till det som kommer att bli Vattenfalls största landbaserade vindkraftpark i södra Sverige.

– Projektet är helt i linje med vår strategi att endast investera i vindkraft där det är ett bra vindläge och där det är lönsamt. Ett sådant läge har vi hittat i projektet Höge Väg och det känns glädjande att kunna presentera en rejäl investering i förnybar energi i södra Sverige, konstaterar Alberto Mendez Rebollo, chef för Vattenfall Vindkraft AB.

Det här blir första gången Gamesa levererar turbiner till en Vattenfallägd vindkraftpark.

– Det här avtalet med Vattenfall, en av världens ledande energiproducenter, representerar ett förtroende för Gamesas tekniska lösningar. Dessutom markerar kontraktet en milstolpe i vår produkt- och säljstrategi för norra Europa och då särskilt i Sverige, en av våra prioriterade marknader, säger Ricardo Chocarro, vd Gamesa's europeiska verksamheter.

Höge Väg är ett projekt som Vattenfall förvärvade 2013 och byggs på godset Maltesholms marker. Byggandet kommer att påbörjas under hösten och de första vindkraftverken levereras sommaren 2015. Planerad idrifttagning är i slutet av 2015.

 

Fakta Höge Väg  
Antal turbiner 18 st.
Total effekt 38 MW 
Produktion 107 GWh 
Hushållsel 21 500 hem 
Höjd 150 m 
I drift Q4 2015 
Investering 500 miljoner SEK 
Byggstart  Hösten 2014 

För mer information om Vattenfalls pågående vindkraftprojekt:
Vattenfalls vindkraftsprojekt

För mer information vänligen kontakta:
Anna Wenell, projektledare Höge Väg, 070-626 61 55

Från Vattenfalls pressavdelning, telefon: 08 739 50 10, e-post: press@vattenfall.com
Facebook: facebook.com/vattenfallpressrum
Twitter: twitter.com/Vattenfall_Se