14 000 väljer elbilstaxi

Nollzon är ett klimatinitiativ för att skapa större efterfrågan för elbilstaxi. Tillsammans med Nollzon bjöd Vattenfall näringslivet till ett frukostseminarium om hur företag enkelt kan bidra till minskade utsläpp och buller och ge medarbetare hållbara transportalternativ.

Genom att beställa elbilstaxi vid resor i tjänsten påverkar vi utvecklingen av stadsdelen där vi har våra kontor.

– För oss var det en självklarhet att bli en del av Nollzon och på så vis bidra med minskade utsläpp och buller. Det här är det enklaste hållbarhetsinitiativ som ett företag kan ta, säger Annika Ramsköld, hållbarhetschef på Vattenfall.

Hur kan vi lyfta elbilsmarknaden och det lokala värdet av transporter med el? Det är frågor som Nollzon, en ideell förening grundad av Vattenfall, IBM, ABB, Gröna Bilister och Sustainable Innovation vill lösa.

Idag är det nästan 14 000 medarbetare i de anslutna företagen som automatiskt efterfrågar elbilstaxi när de beställer en resa. Taxi Stockholm, med nio elbilar i trafik och Stockholms enda leverantör än så länge, har redan märkt en ökad efterfrågan.

Vägtrafiken svarar idag för nästan en tredjedel av hela Sveriges klimatutsläpp och 60 procent av all användning av fossila bränslen. Grundarna uppfattar taxi som en viktig startpunkt för övergången till fossilfria alternativ eftersom en elbil når sin maximala lönsamhet om den körs mycket och i ett begränsat område, som taxibilar oftast gör.

Självklart kommer elen som används i Vattenfalls snabbladdare från våra egna vind- och vattenkraftverk.

För ytterligare information kontakta:
Från Vattenfalls pressavdelning, tel: 08 739 50 10, e-post: press@vattenfall.com
Facebook: facebook.com/vattenfallpressrum. Twitter: twitter.com/Vattenfall_Se

För projekt Nollzon, kontakta; Jonathan Milläng, tel. 073-689 03 25, e-post: info@nollzon.se. nollzon.se

Se även

Laddning av elbil

Vattenfall InCharge ska leverera 200 laddstationer till Stora Enso

Vattenfall InCharge ska börja installationen av cirka 200 laddstationer vid Stora Ensos 25 kontor och anläggningar i Sverige.

Läs hela artikeln
Elbil på laddning vid InCharge-station på Erik Dahlbergsgatan i Stockholm

Vattenfall InCharge mer än dubblerar antalet laddplatser i Stockholm

Under 2023 har Vattenfall InCharge etablerat sex nya laddgator och finns nu på 21 gator i Stockholm. Samtidigt uppgraderas befintliga laddgator med fler laddplatser.

Läs hela artikeln
Induktionsladdning

Elfordon och laddning – dags att kapa sladden?

Ny teknikutveckling gör trådlös laddning till den perfekta lösningen för alla slags fordon och transporter.

Läs hela artikeln