130 nya jobb inom Vattenfall Vind

Ett energilandskap i förändring har en positiv inverkan på Vattenfalls affärsområde Vattenfall Vindkraft där vi ser en stark tillväxt. Totalt ska 130 tjänster tillsättas de närmaste tolv månaderna, en spännande karriärmöjlighet för talanger som brinner för förnybar elproduktion.

Vattenfall kommer de närmaste åren att investera 5 miljarder euro i ny vindkraft och annan förnybar energiproduktion. Havsbaserade projekt som Sandbank i Tyskland, Aberdeen i Storbritannien, Horns Rev 3 i Danmark samt företagets första storskaliga solenergiprojekt kombinerat med en landbaserad vindkraftpark, är tydliga tecken på Vattenfalls starka ambitioner om att utöka sitt vindkraftsinnehav med mellan 400 och 600 MW per år.

En sådan tillväxt innebär nya arbetstillfällen, både på den kommersiella och på den tekniska sidan. I dag arbetar över 600 medarbetare med projekt som rör förnybar energi inom Business Area Wind. Rekryteringsprocessen för de nya befattningarna har redan inletts.

– Både Vattenfall och elbranschen som helhet befinner sig just nu i en mycket spännande fas. Energiomställningen är redan på god väg, och vi behöver bygga upp nya kompetenser och rekrytera nya talanger för att vi ska kunna förverkliga våra ambitiösa målsättningar. Vattenfall har över 100 års erfarenhet av energisektorn och går i bräschen för Europas omställning till förnybar energi, i synnerhet vad gäller havsbaserad vindkraft. Vi erbjuder en spännande arbetsplats där människor kan bidra till att bygga upp framtidens energilandskap, och vi vet att skickliga medarbetare är fullständigt avgörande för vår framgång, säger Lamin Faye, chef för HR & HSE vid Business Area Wind.

Vattenfall söker framför allt efter specialister inom områden som finans, konstruktion, projektledning och anläggningsdrift. Mer information finns på www.vattenfall.com/career.

Du kan även besöka oss på Wind Energy Hamburg vattenfall.com/wind-hamburg

För ytterligare information kontakta:
Vattenfalls pressavdelning, telefon: 08-739 50 10, e-post: press@vattenfall.com

Se även

Kollage med fyra bilder undervattensbilder från Lillgrund

Havsbaserade vindkraftparker – därför lockar de till sig marint liv

När världen ställer om från fossila bränslen för att bekämpa klimatförändringarna är det viktigt att snabbt öka den fossilfria elproduktionen och samtidigt undvika att skada ekosystemen.

Läs hela artikeln
Martin Brudermüller, BASF, och Anna Borg, Vattenfall, skriver under Nordlicht-avtalet

Vattenfall och BASF tecknar köpeavtal för 49 procent av vindkraftsparkerna Nordlicht 1 och 2

Vattenfall och BASF har kommit överens om att sälja 49 procent av Vattenfalls vindkraftsparker Nordlicht 1 och 2 till BASF. De två företagen fördjupar därmed sitt partnerskap inom förnybar e...

Läs hela artikeln
Havsbaserat vindkraftverk

Vattenfall och RWE slutför avyttringen av Norfolk Offshore Wind Zone

Vattenfall har idag slutfört avyttringen av Norfolk Offshore Wind Zone till RWE. Den överenskomna köpeskillingen uppgår till motsvarar 963 miljoner GBP. 

Läs hela artikeln