Vattenfall breddar kunderbjudandet med bergvärme

Vattenfall erbjuder i dag flera alternativ för privatkunder att värma sitt hus såsom fjärrvärme och luftvärmepumpar. Genom att bredda erbjudandet med bergvärme får kunderna nu ytterligare ett alternativ.

– Bergenergi är ett bra komplement för villaägare på platser dit vårt fjärrvärmenät inte når och för de villaägare som vill ha en annan lösning än fjärrvärme. Det gör oss än mer kundorienterade och tar oss ett viktigt steg närmare till att bli en komplett värmeleverantör. Dessutom kompletterar det vårt utbud av lokala energilösningar såsom solceller, luftvärmepumpar och laddning av elbilar, säger Magnus Hall, Vattenfalls koncernchef.

Vattenfall börjar i dag den 20 april sälja lösningar inom bergvärme och bergkyla till svenska villaägare. Det blir möjligt genom ett delförvärv av BrainHeart Energy Sweden, landets största leverantör av bergenergilösningar till privatpersoner, där Vattenfall köper 35 procent av koncernen. BrainHeart Energy omsätter cirka 200 miljoner SEK per år och installerar cirka 4 bergenergilösningar per dag i landet.

– I marknadens omställning till energieffektiva och CO2-minimerande lösningar är Vattenfall en perfekt partner till oss. Vattenfalls delägande stärker dessutom samarbetet och förbättrar möjligheterna till fortsatt snabb utveckling av konkurrenskraftiga erbjudanden och tillväxt, säger Ulf Jonströmer, grundare och huvudägare i BrainHeart Energy.

Vattenfall kommer tillsammans med BrainHeart Energys lokala dotterbolag att erbjuda prisvärda erbjudanden för nyinstallation, utbyte samt service och övervakning. Erbjudandet är en del i Vattenfalls strategi att med kunden i centrum möjliggöra klimatsmarta lösningar.

De båda parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Fakta:
Runt 400 000 svenska villor har bergvärme idag. Berggrunden i Sverige håller en temperatur på 6 till 8 grader året runt.

BrainHeart Energy Sweden inkluderar dotterbolagen BrainHeart Energy Services, BGE Energi-och Vattenborrning, BGE Värmepumpar, Mälardalens Värmepumpcenter, Morkarlby Elektromekaniska, Höjdens Energi, Höjdens Brunnsborrning samt Värmepumpcenter i Karlstad. 

För ytterligare information kontakta:
Heidi Stenström, pressekreterare Vattenfall, mobil: 070-611 81 92, heidi.stenstrom@vattenfall.com
Vattenfalls pressavdelning, telefon: 08-739 50 10, press@vattenfall.com

Facebook
Twitter

Se även

Medarbetare på Vattenfall kundtjänst

Diversity Employer Gold 2024 till Vattenfall Kundservice

Det prestigefyllda priset Diversity Employer Gold delas varje år ut till företag som arbetar aktivt för jämställdhet, och där mångfald och inkludering prioriteras.

Läs hela artikeln
Laxede vattenkraftverk

Vattenfall och Borealis tecknar långsiktigt energiköpsavtal i Sverige

Vattenfall och Borealis, en av världens ledande leverantörer av avancerade polyetenplast- och baskemikalielösningar, har tecknat sitt första långsiktiga energiköpsavtal (Power Purchase Agree...

Läs hela artikeln
Två medarbetare på Vattenfall kundservice

Vattenfall utsett till Sveriges bästa service inom energi

För andra året i rad kniper Vattenfall förstaplatsen i ServiceScores mätning över vilka företag som ger bäst service inom energi.

Läs hela artikeln