Ulrika Jardfelt ny chef för Vattenfall Värme Sverige

Ulrika Jardfelt har utsetts till ny chef för BU Heat Sweden. Hon tillträder den 1 oktober 2018 och efterträder Jenny Larsson som lämnat Vattenfall för nya uppdrag inom ABB.

Vattenfall BU Heat Sweden är en integrerad leverantör av värme från produktion till konsumtion. Värmeverksamheten omsätter ca 3 miljarder kr per år, har 460 anställda och ca 14.000 företags- och privatkunder. De viktigaste fokusområdena är att behålla närheten till kunderna och andra intressenter, att bli fossilfritt inom en generation och säkerställa den långsiktiga konkurrenskraften och tillväxten.

– Jag är mycket glad att få välkomna Ulrika Jardfelt till ledningsgruppen för BA Heat och ser fram emot ett nära samarbete. Ulrikas långa erfarenhet från tidigare ledande befattningar inom bl a energisektorn kommer att bli en stor tillgång för Vattenfall, säger Tuomo Hatakka, Chef för BA Heat.

Ulrika Jardfelt kommer närmast från Eon där hon varit ansvarig för fjärrvärmedistributionen på Eon Värme. Dessförinnan var hon vd för Svensk Fjärrvärme AB under fem år.

– Det blir spännande att få vara med och fortsätta utveckla Vattenfalls svenska fjärrvärmeverksamhet framöver och få arbeta i en etablerad och kompetent organisation, kommenterar Ulrika Jardfelt.

För ytterligare information kontakta:

Från Vattenfalls pressavdelning, telefon: 08-739 50 10, e-post: press@vattenfall.com

Se även

Torbjörn Wahlborg och Anne Gynnerstedt

Förändringar i Vattenfalls koncernledning

Under 2024 sker förändringar i Vattenfalls koncernledning när Torbjörn Wahlborg, chef för affärsområdet Generation och Anne Gynnerstedt, Head of Legal and Corporate Security & Resilience, va...

Läs hela artikeln
En grupp unga personer på Vattenfalls kontor

Vattenfall fortsätter stiga i studenternas rankning av attraktivaste arbetsgivaren

I årets studentundersökning från Universum stiger Vattenfall i rank hos samtliga tre huvudmålgrupper; civilingenjörer, högskoleingenjörer och IT.

Läs hela artikeln
Rasmus Helveg Petersen, ny Head of Communications i Danmark

Rasmus Helveg Petersen ny Head of Communications i Danmark

Vattenfall har utsett Rasmus Helveg Petersen till Head of Communications i Danmark. Han har tidigare varit Danmarks klimat- och energiminister och ordförande för klimatutskottet i det danska...

Läs hela artikeln