Pressmeddelande | 2007-11-29 | 10:23

Carolina Wallenius blir Vattenfalls kommunikationsdirektör

Carolina Wallenius har utsetts till kommunikationsdirektör för Vattenfall. Hon tillträder tjänsten den 1 februari 2008.

Carolina Wallenius har tidigare arbetat med strategiska utvecklingsfrågor och som politiskt sakkunnig i Stockholms läns landsting som är en av Sveriges största organisationer med över 45 000 anställda och 60 miljarder kronor i omsättning. Hon har också suttit i koncernledningen för Tradimus (nu Aditro), ett av Sveriges snabbast växande bolag inom outsourcingsektorn. Tidigare har hon varit ekonomichef och shared servicechef i internationella bolag, bland annat Intentia.

– Med sin erfarenhet av strategisk utveckling och kommunikation har Carolina Wallenius en bakgrund som blir till stor nytta för Vattenfall i arbetet med att bli en ledande europeisk energikoncern, säger Vattenfalls koncernchef Lars G Josefsson.

– Vattenfall är en internationell koncern som befinner sig i en viktig utvecklingsfas. Detta innebär utmaningar som kommer att ställa stora krav på kommunikation. För mig känns det fantastiskt roligt att få förtroendet att vara med och förverkliga Vattenfalls ambitioner att vara Nummer Ett för Kunden och Nummer Ett för Miljön, säger Carolina Wallenius.

Carolina Wallenius efterträder Knut Leman, Vattenfalls nuvarande kommunikationschef, som går i pension.

För vidare information, kontakta:
Knut Leman, kommunikationsdirektör, telefon 08-739 50 31.
Carolina Wallenius, telefon 070-737 41 46.

Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10.

Pressrelease som pdf

Ladda ner