Pressmeddelande | 2008-09-02 | 11:57

Dag Andresen blir Vattenfalls finansdirektör

Dag Andresen har utsetts till finansdirektör (Group CFO) för Vattenfall AB. Han tillträder tjänsten den 1 oktober och blir medlem i koncernledningen.

Han kommer närmast från Nordea AB där han varit i sju år i ledande positioner, senast som chef för affärsområdet Transaction & Finance Banking. Dag Andresen har många års erfarenhet från finanssektorn och industrin.

– Med sin gedigna erfarenhet av ekonomi- och finansfrågor från både bank och internationell industri så har Dag Andresen en bakgrund som blir till stor nytta för Vattenfall i den fortsatta utvecklingen som ledande europeisk energikoncern, säger Vattenfalls koncernchef Lars G Josefsson.

Dag Andresen är 44 år och kommer från Norge och har varit bosatt i Stockholm sedan 2001. Han är utbildad civilekonom vid Norges Handelshøyskole och har även en Executive MBA från Helsinki School of Economics and Business Administration. Han är även utexaminerad högre officer från Luftkrigsskolen i Norge. Utöver det har han genomgått en Executive Management utbildning vid Harvard Business School och en vid Stanford Graduate School of Business.

– Jag ser fram emot mitt nya jobb på Vattenfall och det gläder mig särskilt att få komma tillbaka till industrin. Vattenfall är ett framtidsföretag som under de kommande åren ska investera miljardbelopp i ny, ren energiproduktion. Det gör förstås uppdraget som finansdirektör extra intressant och spännande, säger Dag Andresen.

Vattenfall offentliggör denna information enligt svensk lag om värdepappersmarknaden.

För vidare information, kontakta:
Mark Vadasz, chef Media Relations Vattenfall AB, telefon 08-739 60 66.

Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10.