Pressmeddelande | 2011-06-10 | 08:00

David Miliband till Vattenfalls årliga Båstadseminarium

David Miliband, Storbritanniens utrikesminister 2007 till 2010, är huvudgäst på Vattenfalls årliga sommarseminarium i Båstad den 13 juli. Han kommer bland annat prata om energipolitikens betydelse för konkurrenskraften.

Under det ekonomiska seminariet kommer David Miliband som huvudtalare att ge sin syn på de utmaningar som Europa står inför när det gäller den ekonomiska återhämtningen, energipolitikens betydelse för konkurrenskraften samt nuläget i klimatfrågan.

Vid efterföljande paneldiskussion deltar tidigare statsminister Göran Persson samt Karin Forseke, styrelseledamot i flera bolag och sitter i styrelsen för Financial Services Authority, FSA, Storbritanniens motsvarighet till Finansinspektionen.

Vattenfall har goda kontakter med den politiska ledningen i Storbritannien, inte minst när det gäller utvecklingen av förnybar energi som regeringen i Storbritannien hårdsatsar på. Vattenfall driver sedan i september världens största havsbaserade vindkraftpark, Thanet, utanför Storbritanniens sydostkust och har helt nyligen fått tillstånd att börja utveckla ett vågkraftprojekt utanför Shetlandsöarna.

Det är i år andra året i rad som Vattenfall finns på plats under Båstad Open och anordnar ett ekonomiskt seminarium.

För vidare information, kontakta:
Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10

press@vattenfall.com.

Ladda ner pressmeddelandet (PDF 28 kB)