Pressmeddelande | 2010-12-02 | 13:56

EnergyWatch – avslöjar dina eltjuvar i hemmet

Lyser ditt hem också som en julgran i dessa tider? Nu finns möjligheten att direkt på din dator följa vad långkok och julbak förbrukar.

Att ta kontroll över sin elförbrukning och på ett enkelt sätt kunna överblicka och påverka den genom egna val står högt på elkonsumentens önskelista. Undersökningar visar att det som efterfrågas är en snabbare uppföljning i realtid av elkonsumtionen och att samtidigt få veta vad det är som drar mycket el.

– Med EnergyWatch kan du ta kontroll över dina större elförbrukare och själv se resultatet av dina sparåtgärder, säger Lars Ejeklint, energiexpert Vattenfall.

Vattenfalls elhandelskunder kan nu få tillgång till analysverktyget "EnergyWatch”, endast för Vattenfalls kunder, som avslöjar de stora eltjuvarna i hemmet. EnergyWatch är ett lokalt system i ditt hem som läser av din elmätare och presenterar din elförbrukning direkt i din dator.

Med bättre förståelse för hur din elförbrukning ser ut så kan du hitta eltjuvarna i ditt hus och göra något åt dem. Genom att förändra din elanvändning kan du spara upp till 20 procent – bra för både plånboken och miljön.

Det här gör EnergyWatch

  • Visar din elförbrukning i realtid
  • Hjälper dig att identifiera olika elförbrukare i ditt hem
  • Sparar den uppmätta elförbrukningen och sammanställer den i diagram och tabeller
  • Visar hur stor del av din förbrukning som består av apparater som aldrig stängs av
  • Analys av hur stor andel av din elförbrukning som går till hushållsel eller värme och varmvatten


Om du vill beräkna dina kostnader kan du ange ditt elpris och få resultatet direkt. Och om du har frågor om dina analyser kan du skicka dem till våra energiexperter och få individuella energisparråd till ditt hus.

Du kan köpa och läsa mer om vad EnergyWatch är, vilken datorutrustning som krävs och kundvillkor på vattenfall.se/sv/energywatch. Tjänsten har också teknisk support.

För vidare information, kontakta:

Mikael Björnér, mobiltelefon 073-0548229, mikael.bjorner@vattenfall.com
Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10, press@vattenfall.com.

Ladda ner pressmeddelandet (PDF 44 kB)