Pressmeddelande | 2007-03-23 | 14:41

Hélène Biström vice chef för Vattenfall Norden

Hélène Biström tillträder 1 april en tjänst som vice chef för Vattenfall Norden. Den nya tjänsten är en förstärkning av ledningen för Vattenfall Norden.

– Jag är mycket nöjd över att Hélène Biström har accepterat rollen som vice chef i Norden och jag är övertygad om att hon med sin kompetens och gedigna bakgrund kommer att spela en viktig roll i vår fortsatta utveckling, säger Hans von Uthmann, vice vd Vattenfall AB och chef Vattenfall Norden.

Förstärkningen av Vattenfall Nordens ledning syftar dels till att öka den interna effektiviteten, dels att bidra till Vattenfall Nordens möjligheter att fortsätta utveckla sina kund- och omvärldsrelationer och sin produktion av el och värme.

Hélène Biström, 44 år, har en lång bakgrund inom Vattenfall och sedan den 1 september 2004 har hon varit medlem i Vattenfall Nordens ledningsgrupp och chef för affärsenheten Värme Norden med cirka 500 anställda och en omsättning på 3,8 miljarder kronor. Hon återfinns på 26:e plats på Veckans Affärers lista över Sveriges mäktigaste affärskvinnor.

– Vattenfall Norden står inför intressanta utmaningar och det ska bli oerhört spännande att få vara en del i att ytterligare utveckla vår verksamhet, säger Hélène Biström.

För vidare information, kontakta:
Anna Lihr, Mediarelationer Vattenfall Norden, telefon: 070-893 33 52.

Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10.