Pressmeddelande | 2012-11-19 | 11:00

Ivo Banek utsedd till ny Head of External Relations & Communications på Vattenfall

Vattenfalls nuvarande presschef Ivo Banek har utsetts att leda stabsfunktionen External Relations & Communications. Han börjar sitt uppdrag omgående.

Ivo Banek har en bakgrund som journalist och har en akademisk samhällsvetarexamen. Han kom till Vattenfall 2004 och har arbetat på olika positioner i koncernen, bland annat i den tyska kommunikationsorganisationen och som kommunikationschef för det tidigare affärsområdet Pan Europe. Ivo Banek har sedan 2010 varit koncernens presschef och chef för funktionen ICM (Incident and Crisis Management).

– Ivo tar med sig en lång yrkes- och internationell erfarenhet till sitt nya uppdrag. Han är väl insatt i koncernen och de utmaningar som vi står inför på våra olika marknader. Jag ser fram emot att arbeta med Ivo i hans nya roll, säger Ingrid Bonde, finanschef och ställföreträdande koncernchef med ansvar för stabsfunktionen External Relations & Communications (ER&C).

– Detta är det mest spännande uppdraget en kommunikatör kan få. Jag är tacksam för att få möjligheten att ta Vattenfalls kommunikation till nästa nivå och för att få fortsätta arbeta med de fantastiska medarbetarna inom ER&C, säger Ivo Banek.

Den tidigare chefen för ER&C, Elisabeth Ström, lämnade Vattenfall i augusti.

För mer information kontakta:
Ivo Banek, Head of ER&C, telefon 08-739 50 10

Från Vattenfalls pressavdelning
Telefon: 08 739 50 10
Press 

Facebook
Twitter

Ladda ner pressmeddelandet (PDF 97 kB)