Pressmeddelande | 2011-10-31 | 08:00

Ladda elbilen under tiden du handlar

Vattenfall och ICA startar samarbete.

Vattenfalls laddstolpar på ICA

Nu kan elbilsägare ladda bilen när de handlar. Vattenfall monterar laddstolpar utanför ICA-butiker. Först ut att kunna ladda är elbilsägare i Stockholm, Söderköping och Härnösand. Men på sikt kommer det finnas laddstolpar utanför större ICA-butiker även i andra städer.

Vattenfall har en ambition att medverka till att det finns 5 000 elbilar på vägarna 2015. Idag finns det några hundra. I takt med att det blir fler elbilar på vägarna ökar behoven av offentliga laddställen. Vattenfall har nu börjat samarbeta med ICA för att montera laddstolpar utanför butikerna.

Att ladda elbilen är enkelt och säkert. Elbilsägaren kopplar in sladden från laddstolpen på samma sätt som en motorvärmare, och startar laddningen med hjälp av en pekskärm inne i butiken.

– Elbilen är på frammarsch. Vi ser en stor efterfrågan på våra lättillgängliga laddlösningar. Elbilsägare vill kunna ladda sin bil så enkelt och smidigt som möjligt, säger Jonas Gustavsson, som utvecklar laddlösningar på Vattenfall.

Att ge elbilsägare möjlighet att ladda sin bil när de handlar är en del i ICAs miljösatsning och tack vare sin rikstäckande organisation kan Vattenfall hjälpa ICA i alla delar av landet. ICA Larsberg på Lidingö är först ut och under hösten ska Vattenfall installera laddstolpar även vid butiker i bland annat Söderköping och i Härnösand.

Fram till nu har utbudet av elbilsmodeller varit begränsat, men nästa år lanserar de flesta stora biltillverkare egna modeller.

Se videoklipp på YouTube (nytt fönster)

Läs mer om Vattenfalls laddtjänster:
http://ladda-elbilen.vattenfall.se (nytt fönster)

För mer information, kontakta:
Magnus Kryssare, pressekreterare, tfn. 076-769 56 07

Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10, press@vattenfall.com.

Ladda ner pressmeddelandet (PDF 31 kB)