Pressmeddelande | 2009-02-02 | 10:21

Lars Gejrot Vattenfalls personaldirektör

Lars Gejrot, 54 år, är Vattenfalls nye personaldirektör. Han kommer närmast från IKEA, där han varit personaldirektör för koncernen i åtta år.

Lars Gejrot har arbetat 18 år på IKEA i olika chefspositioner, huvudsakligen med personalfrågor, med stationering i Wien, Basel, Paris och Helsingborg. Tidigare var han fyra år konsult i rekryterings- och personalutvecklingsföretaget Mercuri Urval och tio år yrkesofficer i armén. Lars Gejrot tillträder tjänsten den 2 februari.

– Vi är glada över att välkomna Lars Gejrot till Vattenfall. Hans stora erfarenhet från IKEA kommer väl till pass i Vattenfalls strävan att vara ett ledande europeiskt energiföretag, nummer ett för miljön, nummer ett för kunden och en attraktiv arbetsgivare, säger Vattenfalls koncernchef Lars G Josefsson.

– Det är spännande för mig att komma till Vattenfall, ett företag med ett rikt arv från hundra års verksamhet, som tar energifrågorna in i ett nytt läge för framtiden. Det känns helt rätt och jag ser mycket fram mot min nya roll, säger Lars Gejrot.


För vidare information, kontakta:
Edvard Lind, pressekreterare, telefon 08-739 56 74, mobil 070-358 63 30.


Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10.

Press release in pdf format


Download