Pressmeddelande | 2008-11-27 | 13:35

Ny internkommunikationschef på Vattenfall

Den 4 december tillträder Maria Dalmalm tjänsten som ny chef för internkommunikation på Vattenfall AB. Hon kommer närmast från DHL där hon arbetat som miljöchef och performance manager.

En av uppgifterna som chef för internkommunikation blir att skapa förståelse och engagemang kring Vattenfalls ambition att som första energibolag i världen bli koldioxidneutrala senast år 2050.

– Klimatarbetet är en del av Vattenfalls strategiska fokus. Det är viktigt att alla medarbetare förstår hur det påverkar dem i deras arbete. Därför valde vi Maria Dalmalm, som har en god kommunikationskompetens men också är miljöexpert, säger Carolina Wallenius, kommunikationsdirektör på Vattenfall AB.

Maria Dalmalm kommer närmast från logistikföretaget DHL och har stor vana vid att arbeta inom en multinationell koncern. DHL ingår i Deutsche Post World Net, ett av världens största företag med 500.000 medarbetare runt om i världen.

– På DHL har jag bland annat utvecklat världens första koldioxidneutrala transporttjänst och byggt upp det interna miljöprogram som sedan implementerades inom Deutsche Post över hela världen. Det är stimulerande att arbeta med klimatfrågor i företag som har stor klimatpåverkan, eftersom det är där man kan göra verklig skillnad. Det är en av de saker jag ser som spännande med Vattenfall, säger Maria Dalmalm.

Tidigare har Maria Dalmalm även arbetat i avfallsbranschen som kvalitets- och miljöchef. Hon börjar tjänsten på Vattenfall den 4 december och ersätter Margareta Arvidsson, som går i pension.

För vidare information, kontakta:
Edvard Lind, pressekreterare, Vattenfall Group Media Relations, telefon 070-358 63 30.

Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10.