Pressmeddelande | 2011-11-21 | 09:00

Peter Wesslau Vattenfalls nya landchef i Storbritannien

Vattenfall har utsett Peter Wesslau till ny landchef för Vattenfalls verksamhet i Storbritannien.

Peter Wesslau sitter i ledningsgruppen för affärsområdet förnybar energi och kommer att vara stationerad i London. Nu ökar Vattenfall investeringarna i vindkraft ytterligare.

Utnämningen betyder förstärkt fokus på vindkraft

Vattenfall förstärker sina investeringar i vindkraft i Storbritannien ytterligare. Sedan tidigare är Vattenfall en av de större aktörerna i Storbritannien på vindkraft till havs.

– I och med att Peter Wesslau nu blir ny landchef för Vattenfalls satsningar i Storbritannien ökar vi samtidigt vår representation i landet. Peter Wesslau sitter i ledningsgruppen för affärsområdet förnybar energi och hans roll är att samordna och förstärka våra investeringar i landet, säger Anders Dahl, chef för affärsområdet förnybar energi i Vattenfall.

– Jag ser fram emot att få leda Vattenfalls investeringar i förnybar energi i Storbritannien. Vattenfall har bra relationer med den brittiska regeringen som aktivt arbetar för att bygga ut vindkraften i landet. Min roll är att fortsätta och förädla det samarbetet, säger Peter Wesslau.

Peter Wesslau kommer att sitta kvar i ledningsgruppen för affärsområdet förnybar energi samtidigt som han blir chef för Vattenfall i Storbritannien.

Totalt arbetar 40 personer på Vattenfalls kontor i London. Vattenfall har funnits i landet sedan 2008 och har de senaste åren bland annat investerat tio miljarder kronor i Thanet, världens största havsbaserade vindkraftpark utanför Englands sydostkust, som ger el till 200 000 brittiska hushåll.

Vattenfall har även investerat i Ormonde, en vindkraftpark till havs i Irländska sjön som ger 100 000 hushåll el. I projektet East Anglia, i vilket Vattenfall samarbetar med Scottish Power, planeras det för en effekt av 7 200 MW – som motsvarar förnybar energi till cirka 5 miljoner engelska hushåll. Kustområdet ligger utanför Norfolk och Suffolk och är cirka 6 000 kvadratkilometer stort.

Vattenfall är den största producenten av vindkraft i Sverige och nummer två i världen när det gäller havsbaserad vindkraft. Bolaget kommer att investera 26 miljarder kronor i vindkraft under perioden 2011-2015.

För mer information, kontakta:

Anders Dahl, chef för affärsområdet förnybar energi,
telefon 070-554 02 77
Peter Wesslau, landchef Storbritannien, telefon 070-366 61 15
Boo Ehlin, presschef Sverige, telefon 072-732 77 21

Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10,
press@vattenfall.com.

Ladda ner pressmeddelandet (PDF 24 kB)