Pressmeddelande | 2008-05-19 | 12:00

Pressinbjudan: Följ med till Lillgrund, världens tredje största vindkraftpark

Tisdagen den 3 juni kl 11.30 invigs världens tredje största havsbaserade vindkraftpark, Lillgrund, av Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf. Vid invigningen deltar också näringsminister Maud Olofsson och Vattenfalls koncernchef Lars G Josefsson. Företrädare för media är varmt välkomna att delta. Eftersom invigningen sker till havs, ombord på båt, är antalet platser begränsat.

Invigningen äger rum mitt i vindkraftparken i Öresund och erbjuder ett unikt tillfälle att på plats se Lillgrunds 48 vindmöllor samt ställa frågor till näringsministern och till Vattenfalls ledning.

Vindkraftparken Lillgrund i Öresund är Sveriges hittills största satsning på vindkraft och den tredje största i världen. Parken producerar 0,33 TWh el per år, vilket motsvarar hushållsel till 60 000 hem.

Lillgrund är en viktig del i Vattenfalls stora satsning på vindkraft och på förnybar elproduktion.

Parallellt med invigningen till havs hålls också en stor invigningsfest på land, på Stortorget i Malmö. Via storbildsskärm på torget kan det som sker ombord på båten i Öresund ses live. Festen på Stortorget är för hela familjen och bjuder på konserter och scenframträdanden varvat med aktiviteter som Vattenfalls Energi-OS.

Tider för dagen:

09.00 Registrering av deltagare i Malmö hamn.
10.00 Båten avgår från Malmö hamn. (Obs! Det går inte att komma ombord efter 09.30.)
11.30 Invigning
13.30 Båten är tillbaka i Malmö hamn

På båtresan serveras en lättare förtäring.

Föranmälan krävs – till Vattenfalls pressavdelning, press@vattenfall.com, eller pressekreterare Anna Lihr. Sista anmälningsdag är onsdag 28 maj 2008.

För anmälan och mer information, kontakta:

Anna Lihr, Pressekreterare Vattenfall AB, telefon 0708-93 33 52.

Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10.

Pressmeddelandet som pdf

Download