Pressmeddelande | 2008-12-03 | 17:40

Stefan Persson ny vd på Forsmark

Styrelsen för Forsmarks Kraftgrupp AB har utsett Stefan Persson till efterträdare för Jan Edberg från den 1 februari 2009. Jan Edberg går som tidigare planerat i pension den sista januari efter två år som vd på Forsmark.

– När Jan tillträdde som vd för Forsmark i början av 2007 gjordes en överenskommelse om att han skulle ha den tjänsten till dess han fyllde 60 år för att därefter gå i pension, säger Göran Lundgren, chef för Vattenfall Elproduktion Norden och Forsmarks Kraftgrupp AB:s styrelseordförande.

– Om några veckor fyller Jan 60 år och därför är det dags att utse hans efterträdare. Jan försvinner inte helt från verksamheten utan kommer att ha vissa uppdrag inom Vattenfallkoncernen, fortsätter Göran Lundgren.

Forsmarks nye VD Stefan Persson har lång erfarenhet av kärnkraft. Sedan ungefär ett år tillbaka är han chef för kärnkraftstaben inom Elproduktion Norden. Stefan Persson är 45 år, civilingenjör i teknisk fysik vid KTH och han bor med sin familj i Östhammar.

– Jag känner mig mycket glad, stolt och hedrad över uppdraget som vd för Forsmark, säger Stefan Persson. Nu ser jag fram emot att arbeta med alla duktiga medarbetare i Forsmark för att vi gemensamt ska ta oss an de stora utmaningar vi har framför oss

För ytterligare information kontakta:
Claes-Inge Andersson, Kommunikationschef Forsmarks Kraftgrupp AB, tel 0173-825 05
Erik von Hofsten, Chef Mediarelationer Vattenfall Norden, tel 070-559 54 84

Läs mer

Forsmark