Pressmeddelande | 2007-02-20 | 15:37

Tanzanias president gästar Vattenfall

En energidag för Tanzanias president Jakaya Mrisho Kikwete och ett antal ministrar från Tanzanias regering genomfördes under tisdagen på Vattenfalls kontor i Råcksta, Stockholm. 

Dagen leddes av koncernens ordförande Dag Klackenberg, som också presenterade Vattenfall och koncernens arbete för att bekämpa klimatförändringen.

Under energidagen presenterade Vattenfall Power Consultant, konsultverksamheten inom Vattenfall, sin verksamhet med internationella konsultuppdrag, bland annat sitt arbete i utvecklingsländer på uppdrag av exempelvis Världsbanken, SIDA och flera regeringar. Jacob Lundberg, chef för affärsområde International inom Vattenfall Power Consultant, presenterade konsultverksamheten. Även andra aktörer inom energibranschen deltog med presentationer.

Vattenfall Power Consultant (tidigare SwedPower) har en lång erfarenhet av konsultuppdrag på den internationella arenan med uppdrag som bland annat bidrar till att bygga upp energisystemen i utvecklingsländer. I Tanzania har bolaget arbetat sedan femton år tillbaka i olika projekt och kommer i anslutning till besöket att förlänga ett avtal med Tanzanias regering avseende utbyggnad av landets vattenkraft.

– Dagens aktivitet syftade till att stärka relationerna på högre nivåer, så att vi med vår kompetens och erfarenhet kan hjälpa till att bygga upp infrastrukturen i Tanzania, säger Jacob Lundberg.

För vidare information, kontakta:
Anna Lihr, chef för Media Relations, telefon: 08-739 54 84.

Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10.

Pressrelease som pdf

Ladda ner