Pressmeddelande | 2012-12-14 | 16:17

Vattenfall höjer beredskapen inför väntat oväder

Ett omfattande snöfallsområde kommer enligt SMHI in natten mot lördag över sydvästra Sverige och väntas sprida sig nordost över landet under dagen. Med anledning av detta har Vattenfall beslutat att höja beredskapen för störningar i dessa områden.

Enligt SMHI kan det komma 10-20 centimeter nysnö i inre Götaland och västra Svealand. Snöfallet beräknas fortsätta upp längs södra Norrlandskusten. 

– Prognoserna visar på snö och hård vind. Vi ser därför risk att framkomligheten på vägarna kan påverkas. Det försvårar för våra tekniker att ta sig fram och fördröjer felavhjälpningen vid eventuella strömavbrott. Vi har därför beslutat att öka beredskapen så att vi står beredda att snabbt komma ut och reparera eventuella fel i elnätet, säger Katarina Prick, driftschef på Vattenfall Eldistribution.

Beredskapsstyrkan i fält och personalen i driftcentralen och kundservice har utökats inför helgen. Fordon, bandvagnar och helikoptrar samt materiel förbereds.

Väderutvecklingen följs noggrant med hjälp av specialprognoser från SMHI för att förstärka resurserna ytterligare om det blir nödvändigt.

Vattenfall kommer löpande att informera om läget. Information finns även på vattenfall.se/aktuella strömavbrott. Dessutom kan appen "Avbrottsinfo" laddas ned kostnadsfritt på Google App Store eller i Mac App Store.

För vidare information kontakta Vattenfall Eldistribution:

Mikael Björnér, kommunikationsansvarig Svealand
Telefon: 073-054 8229
Helena Kortered, kommunikationsansvarig Götaland
Telefon: 070-315 56 33
Roger Lindmark, kommunikationsansvarig Norra Sverige
Telefon: 070-695 59 42

Från Vattenfalls pressavdelning
Telefon: 08-739 50 10
Press

Facebook (nytt fönster)
Twitter (nytt fönster)

Ladda ner pressmeddelandet (PDF 104 kB)