Pressmeddelande | 2011-06-07 | 12:37

Vattenfall respekterar tyskt kärnkraftsbeslut och förväntar sig rättvis kompensation

Måndagen den sjätte juni fattade den tyska regeringen beslut om kärnkraftens framtid i landet. Vattenfall respekterar beslutet och förväntar sig rättvis kompensation för finansiella förluster.

– Vattenfalls tyska kärnkraftsverksamhet representerar stora värden. Vi förväntar oss en rättvis behandling och att vi blir finansiellt kompenserade med anledning av det tyska beslutet, säger VD Øystein Løseth.

Beslutet kommer att ha en märkbar finansiell påverkan på Vattenfall. Företaget har under de senaste åren investerat omkring 700 miljoner euro i kärnkraftverken Krümmel och Brunsbüttel. Detta måste tas med i beräkningen när det gäller diskussionen om kompensation, inklusive möjligheten att överföra produktionsrätter från verken, säger Øystein Løseth.

Vattenfall har förtroende för att det politiska systemet i Tyskland tar fullt ansvar för beslutet. Vattenfall hoppas vidare på att nå konsensus och håller dörrarna öppna för framtida möjligheter.

– Vattenfall är redo att bidra till nya produktionsbehov i Tyskland, vi är väl rustade att erbjuda de lösningar som behövs i landet framöver, säger Øystein Løseth.

För vidare information, kontakta:
Caroline Rylander, presschef Sverige, 0730-79 99 54

Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10
press@vattenfall.com.

Ladda ner pressmeddelandet (PDF 23 kB)