Pressmeddelande | 2010-12-01 | 08:12

Vattenfall samarbetar med Vasaloppet

Nu förstärker Vattenfall satsningen på skidor genom ett samarbete med Vasaloppet.

– Vi är glada att nu kunna presentera ett samarbete med ett så klassiskt evenemang som Vasaloppet. Sedan 1994 har Vattenfall ett samarbete på landslagsnivå med Svenska skidförbundet, nu vill vi också nå motionärer och vanliga utövare av längdskidåkning. Samarbetet är även en del i vår ambition att internt arbeta med motion och hälsa, säger Annika Bränning, Vattenfalls sponsorchef för Norden.

– Det är glädjande att Vattenfall växlar upp sitt engagemang i skididrotten från att jobba med Skidförbundet och landslagen till att nu också bli en partner till Vasaloppet och de breda massorna av motionärer. Det ligger helt i linje med den roll vi ser att Vasaloppet har som en stor inspiratör till människors vilja att röra på sig. Vi ser mycket fram mot det gemensamma samarbetet med en mycket professionell partner, säger Jonas Bauer, vd Vasaloppet.

Vasaloppet är världens äldsta, största och längsta skidlopp. Dess grundidé är att skidåkning är kul, hälsa är viktigt och att ett visst tävlingsmoment ger guldkant åt tillvaron.

För vidare information, kontakta:
Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10, press@vattenfall.com
Per Strid, Vasaloppets informationschef, telefon: 0250-392 10 per.strid@vasaloppet.se


Ladda ner pressmeddelandet (PDF 30 kB)