Pressmeddelande | 2008-05-05 | 13:09

Vattenfall snösponsrar lokala skidklubbar

Vattenfall i samarbete med Svenska skidförbundet erbjuder snösponsring till lokala skidklubbar i hela landet. Snösponsring kan handla om snökanoner eller renovering av klubbstugan.

Lokala skidklubbar kan nu söka sponsring från Vattenfall på upp till 100 000 kronor.

– Skidsport är en hjärtesport för oss i Norden. Genom att vara med och hjälpa lokala skidklubbar hoppas vi främja skidsportens utveckling och ge skidklubbar ute i landet ett lyft i deras verksamhet, säger Helena Kortered, Sponsorchef Vattenfall Norden.

– Vi är oerhört stolta över svenskskidsport, men vi vet att framgångar kräver hårt arbete redan i unga år. Därför tycker vi att detta sponsringssamarbete med Vattenfall är viktigt, inte minst när det gäller att lyfta fram framtidens hjältar, säger Tomas Ringsby Svenska Skidförbundet.

Vattenfall är huvudsponsor för samtliga tio grenar inom svensk skidsport. Besluten om sponsring av lokala skidklubbar kommer fattas av Vattenfall och Svenska Skidförbundet, som utser en jury bestående av bland andra Landslagscheferna från SSF.

Snösponsringsstöd kan vara till exempel snökanon, belysning till skidspåret, nybörjarträning i fjällen, service av liften eller renovering av klubbstugan.

Mer information om snösponsring finns på

www.skidor.com/snosponsring (nytt fönster)

För vidare information, kontakta:
Anna Lihr Pressekreterare Vattenfall 070-893 33 52.
Helena Kortered, Sponsorchef Vattenfall Norden 070-315 56 33.
Tomas Ringsby, Svenska Skidförbundet förbundsdirektör 070-372 20 38.


Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10.

Mer information

Lär mer i Sponsringsmagasinet
Ladda ner pressmeddelandet (PDF)